De kracht van 'ja' zeggen tegen jezelf

"In plaats van de focus te leggen op grenzen aangeven en 'nee' zeggen, leg ik de focus liever op 'ja' zeggen tegen mezelf". Dit inzicht deelde een klant tijdens een healing sessie met mij en dit is echt precies wat ik wil bereiken met mijn werk. Hieronder deel ik graag met je waarom.


Wanneer we met innerlijk werk bezig gaan, focussen we vaak op loslaten, grenzen aangeven, 'nee' zeggen. Begrijp me niet verkeerd, dit is iets waar ik zelf ook mee bezig ben en ook een veelvoorkomend focuspunt is tijdens mijn sessies met klanten. We geven vaak te veel van onszelf weg en laden onze eigen batterij niet op. Op een gegeven moment voelen we, of krijgen we een teken van ons lichaam, dat het genoeg is.


Veel mooie zielen voelen nu het verlangen om dichterbij zichzelf te komen en hun ware zielsmissie uit te gaan voeren. Daarbij spelen de thema's loslaten en grenzen aangeven een grote rol. Dit houdt in dat we 'nee' zeggen en bepaalde mensen, situaties of dingen loslaten, zodat we de ruis en afleiding wegwerken en meer tot onszelf kunnen komen. Zo kunnen we dieper in onszelf zakken en echt weer op zielsniveau gaan herinneren wie we zijn, waarvoor we hier zijn en wat een juiste volgende stap is.


Wat ik ook vaak meegeef is dat we veel meer mogen gaan leven vanuit flow, overgave en vertrouwen. Meer vanuit ons hart en minder vanuit ons hoofd. Op die manier zullen vanzelf de dingen naar boven komen die je mag aankijken, of die resoneren met waar jij op dit moment staat. En zo zal jouw Hogere Zelf jou áltijd precies de juiste dingen aanreiken. Hoe meer je dit gaat voelen en ervaren, hoe meer je vanuit dat vertrouwen je leven kunt navigeren.


Door 'ja' te zeggen tegen jezelf, geef je jezelf toestemming om die hogere leiding en steun te ontvangen. Je laat zien dat je jouw plekje inneemt, jouw missie wilt gaan ont-dekken, en vanuit jouw ware essentie jouw pad hier op aarde wilt bewandelen. En die shift alleen al is zo magisch, omdat je dit energetisch in het 'Veld' hebt gebracht. Vanuit die vibratie zul je dan ook weer dingen, inzichten of mensen aantrekken die hiermee resoneren zodat jij verder kunt.


Focussen op dingen die we niet meer willen, of het aangeven van grenzen, voelt veiliger. Het geeft ons vaak nog een gevoel van controle. We weten vaak wel wat we niet meer willen. Maar blijf hier niet te veel in hangen.


In plaats van te focussen op wat we niet (meer) willen, is het krachtiger om te focussen op wat we wél willen. Waar gaat jouw innerlijk vuurtje van branden? Wat kom jij hier voor moois neerzetten? Als jij hier 'ja' tegen zegt, zullen vanzelf alle dingen die je niet meer wilt (ofwel niet resoneren) wegvallen. 'Nee' zeggen en grenzen aangeven gaat dan vanzelf, of is niet eens meer nodig omdat het duidelijk is vanuit jouw huidige energie. En dát is echte flow.


Klanten die bij mij komen hebben (vaak onbewust) ook 'ja' tegen zichzelf gezegd. 'Ja' tegen een stukje ondersteuning tijdens hun innerlijke reis, 'ja' tegen het ont-dekken van hun ware essentie. Er vindt dan al meteen zo'n grote energetische shift plaats, waar dus ook weer heel mooie inzichten uitkomen.


Waar zeg jij 'ja' tegen?


Liefs,

Ilona


Energie bergen meditatie

2 weergaven0 opmerkingen