Ontwerp zonder titel (13).png

Yoga Nidra

Yoga Nidra is voor iedereen. Wil jij ondersteuning bij loslaten, slaapgebrek, stress en angst? Probeer dan eens een Yoga Nidra sessie!

 

Jij hoeft alleen maar ontspannen te liggen en te luisteren naar mijn stem. Yoga Nidra zorgt voor ontspanning en ondersteunt zo het zelfhelend vermogen van jouw lichaam. 

Yoga Nidra betekent letterlijk 'yoga slaap'. Het is een oude Indiase techniek waarbij je diepe staten van bewuste ontspanning kunt ervaren.

Je verplaatst je aandacht van buiten naar binnen en zo word je je bewust van je Zelf.

Voordelen van regelmatige beoefening van Yoga Nidra

 • Het vermindert stress

 • Loslaten van negatieve mentale patronen

 • Fysieke rust

 • Genezing van het lichaam: regeneratieve mechanismen worden in gang gezet

 • Negatieve bagage weghalen uit je onderbewustzijn

 • Nachtrust verbeteren

 • Diepere connectie met je kern, je Zelf

 

De beoefening van Yoga Nidra leidt je naar een harmonieuze en rustgevende staat van zijn. Vanaf hier kun je verder helen en terug gaan naar je prachtige kern, door er alleen maar bewust van te worden.

Het is daarom een mooie manier om je healing en spirituele reis voort te zetten.

Image by Christina Deravedisian
Image by Kishore Ragav Ganesh Kumar

Wat doen we tijdens een sessie?

Tijdens een sessie mag jij lekker comfortabel gaan liggen (in savasana-houding). Ik leid je met mijn stem door de sessie. Je hoeft alleen maar naar mijn stem te luisteren, zonder verder te veel te focussen. Ik gebruik tijdens de sessie verschillende technieken, zoals lichaamsrotatie en visualisatie. Deze ondersteunen de energiestroom in je lichaam en stimuleren verschillende delen van de hersenen en zenuwen. Zo kun jij volledig ontspannen en je stressniveau beter beheersen. 

Een sessie bestaat uit in het algemeen uit drie delen:

 • We beginnen met ademhalingsoefeningen (pranayama) en lichtelijke stretchoefeningen (yin yoga) om te aarden en rustig te worden.

 • Vervolgens mag je gaan liggen en leid ik je door de yoga nidra sessie met mijn stem.

 • Na de sessie doen we nog een korte aardingsoefening om weer goed in ons lichaam te komen en bespreken we de sessie kort na. 
   

Ik gebruik yoga nidra in mijn praktijk om mensen te ondersteunen in hun healing en spirituele reis. Het is een heel toegankelijke manier om stil en meer bewust te worden van je Zelf, bijvoorbeeld in vergelijking met meditatie. Ik begeleid je hierin graag.

Ontwerp zonder titel (23).png
photo5898002155367937894 (1) (1).jpg

Online groepsles

Elke maand organiseer ik een online groepssessie Yoga Nidra. Zo kun jij lekker in je eigen omgeving meedoen en ontspannen. Je camera hoeft hierbij niet per sé aan (mag wel natuurlijk!).

Duur: 45-60 min.

Tijdelijke stop

Workshops

Ik ben beschikbaar om groepslessen te geven, bijvoorbeeld in de vorm van een workshop voor bedrijven of yogascholen.​

Ben je nieuwsgiering naar de mogelijkheden? Neem dan hieronder even contact met me op. Ik spreek je graag!